Ochranné ventilace

Ochranné ventilační systémy SEKA jsou k dispozici pro stavební stroje a další technická zařízení pracující ve vysoce kontaminovaných oblastech.

Zajišťují zdraví operátorů tím, že do kabiny dodávají vysoce kvalitní vzduch, který není škodlivý pro zdraví. Tyto systémy byly postupem času neustále aktualizovány a byly přidány četné varianty a kombinace filtrů.

Jedno řešení
pro všechny situace

Modulární design a flexibilní koncept filtru SBA80 zajišťují, že tento systém splňuje všechny požadavky pro účinnou prevenci zdravotních rizik.

V základní formě může být ochranný ventilační systém SEKA použit jako systém pro odsávání prachu. Pokud se požadavky zvýší, může být upgradován na plnohodnotný ochranný ventilační systém podle předpisů DGUV 201-004 (dříve BGI581). (Téměř) nekonečná kombinace filtrů také umožňuje přizpůsobit systém jakémukoli znečištěnému prostředí bez jakýchkoli mechanických změn. Tímto způsobem budete připraveni na jakoukoli situaci – nyní i v budoucnu.

Inovativní technologie

Inovace na prvním místě

SEKA patří mezi průkopníky v oblasti ochranné ventilace. Nejenže jsme se podíleli na vývoji všech příslušných standardů, ale naše ochranné ventilační systémy pro komerční vozidla jsou také známé díky mnoha inovativním technologiím a technickému designu přizpůsobenému reálným požadavkům. To je na trhu jedinečné a vede to k vysoce výkonným ochranným ventilačním systémům navrženým pro nejvyšší nároky. Za tento úspěch byla SEKA oceněna Inovační cenou Porýní-Falc v roce 1998.

Filtrační technologie

Čistý a zdravý vzduch

Ochranný ventilační systém zajišťuje bezpečné pracoviště bez zdravotních rizik. K dosažení tohoto náročného cíle používá SEKA čtyřstupňový filtrační systém. Princip přetlakové kabiny je u SEKA jedinečný a automaticky zaručuje spolehlivý provoz. Další systém cirkulace vzduchu odstraňuje všechny částice ve vzduchu, které by se mohly dostat do kabiny při vstupu nebo výstupu operátora.

Přetlakové kabiny

Zvýšená bezpečnost díky přetlakové kabině

Ochranné ventilační systémy SEKA jsou vybaveny ventilátorem umístěným přímo u vstupu vzduchu. Bezprostředně před filtrem se nachází pouze vstupní mřížka a bezúdržbový mechanický cyklonový odlučovač prachu. Díky této konstrukci pracuje celý systém pod zvýšeným tlakem. Přetlak je generován před filtrem a zahrnuje celé filtrační pouzdro až po kabinu. Tímto způsobem je zajištěno, že znečištěný vnější vzduch nemůže proniknout do systému. Tento provozní princip je povinný pro ochranné systémy ABC podle vojenských standardů. SEKA používá tuto pokročilou technologii také pro průmyslové aplikace.

Snadná údržba

Povrchy podle nemocničních standardů

SEKA přenesla principy designu moderních lékařských zařízení do svých ochranných ventilačních systémů. Celé tělo je z korozivzdorné nerezové oceli s elektrolyzovanými povrchy pro snadnou dekontaminaci a čištění.

Elektrolytickým leštěním se odstraňuje mikroskopická vrstva, což vytváří hladký a lesklý povrch. Makrostruktura zůstává zachována, ale je hladká a zaoblená.

Výhody tohoto ošetření jsou jasné: nižší přilnavost bakterií, snížené zbytky a dekorativní lesk, který na první pohled odhaluje vysoce kvalitní produkt.

Recirkulace vzduchu

Kontrola znečištění zevnitř ven

Ochranný ventilační systém SEKA nepřetržitě vhání filtrovaný vzduch do kabiny operátora, čímž vytváří kontrolovaný přetlak a účinně brání pronikání znečištěného venkovního vzduchu. Nicméně během běžného provozu se malé množství kontaminovaného vzduchu může dostat do kabiny – například při vstupu operátora nebo ve formě nečistot na jeho botách či oblečení.

Postupem času to může vést ke zvýšené úrovni kontaminace. Bakterie, spory a plísně se rychle množí, jakmile se dostanou do kabiny, a tento efekt může být urychlen, pokud do kabiny pronikne vlhkost skrze netěsnosti.

Automatický řídící systém

Zajištění bezpečné úrovně tlaku

Přetlaková kabina zaručuje, že ani v případě vadných těsnění nemůže do kabiny proniknout znečištěný venkovní vzduch. Ochranný ventilační systém SEKA nabízí v tomto ohledu vynikající řešení. Přetlak v kabině spolehlivě udrží znečištěný vzduch mimo. Díky elektronickému řídicímu systému ventilátor vždy pracuje rychlostí, která zajišťuje správný tlak uvnitř kabiny.

Máte zájem o konzultaci?
Napište nám!