Přetlakové kabiny

Evropská norma EN15695 se týká zemědělských a lesnických traktorů používaných při ochraně rostlin. Definuje konkrétní opatření k ochraně operátora před nebezpečnými látkami. Část 1 normy popisuje podmínky kabiny řidiče. Vyžadována je kabina kategorie 3 nebo kategorie 4, která musí poskytovat účinnou ochranu proti prachu a aerosolům.

Přetlakové filtrační systémy
pro kabiny traktorů

Produkty na ochranu rostlin a kapalná hnojiva mají v moderním zemědělství důležitou funkci. Při aplikaci na poli však mohou vznikat koncentrace, které mohou ovlivnit zdraví operátora traktoru.

Proto je nyní povinné používat ochranné vybavení odpovídající normám. Traktor s přetlakovou kabinou a ochranným ventilačním systémem chrání řidiče před zdravotními riziky. V SEKA můžeme vybavit jakýkoli traktor tak, aby splňoval zákonné požadavky.

Dodatečná montáž

Ochranná ventilace pro každý traktor

Modulární systém přemění téměř každou stávající kabinu na přetlakovou kabinu kategorie 4, splňující normu EN15695, která je vyžadována při aplikaci přípravků na ochranu rostlin označených SB199.

Ochranné ventilační systémy SEKA lze dodatečně namontovat na jakýkoli traktor. Profesionální přestavbu a instalaci ventilátoru a filtrů provádějí vyškolení specialisté, kteří také provádějí tlakový test podle EN15695. Výsledkem je systém splňující všechny zákonné požadavky.

Podle posudku TÜV-Süd nemají přetlakové ventilační systémy SEKA vliv na schválení vozidla pro provoz na silnici.

Maximální ochrana

Ochranná funkce neustále pod kontrolou

Předepsaný ochranný ventilační systém dodává do kabiny čistý dýchací vzduch bez škodlivých látek. K tomu je v kabině vytvářen přetlak, který brání vniknutí nefiltrovaného venkovního vzduchu. Pro kontrolu tlaku v kabině norma EN15695 vyžaduje tlakoměr. SEKA však jde o krok dál. Displej nejen ukazuje aktuální tlak v kabině, ale také informuje o technických poruchách a upozorňuje, kdy je třeba vyměnit prachový filtr.

Filtr proti plynům, výparům a aerosolům

Nejkvalitnější filtry pro ochranu zaměstnanců

Evropská norma EN15695 popisuje vlastnosti filtrů, které musí být dodrženy při aplikaci produktů na ochranu rostlin. Filtry používané společností SEKA byly testovány podle všech kritérií této normy.

Aerosolové filtry odpovídají kategorii P3 (FFP3, TH3P, TM3P). Filtry proti plynům a výparům splňují normu EN15695. Tím splňují zákonné požadavky a jsou schopny spolehlivě udržet chemikálie mimo vnitřek kabiny.

Máte zájem o konzultaci?
Napište nám!