Filtrační technologie

Nejdůležitějšími aspekty ochranného ventilačního systému jsou design a technologie filtrů.

Umístěním ventilátoru před filtr může SEKA zaručit nepřetržitě vynikající výkon filtru. Kombinací analýzy a mnohaletých zkušeností je náš vývoj aplikací schopen přesně určit správnou kombinaci HEPA filtru a aktivního uhlíkového filtru pro jakýkoli typ aplikace.

Žádný prostor
pro kompromisy

Když jde o ochranu zdraví vašich zaměstnanců, není prostor pro kompromisy.

Výsledkem je čistý vzduch, který lze bez problémů dýchat, protože neobsahuje žádné nebezpečné znečišťující látky. Ochranné ventilační systémy SEKA používají provozní princip skládající se ze čtyř kroků. Tento systém prokázal svou účinnost v tisících aplikacích a byl během mnoha let doveden k dokonalosti.

Kvalita a inovace

Filtrační účinek bez kompromisů

Kvalita aktivního uhlíkového filtru závisí na jeho hmotnosti. Čím více aktivního uhlí obsahuje, tím více znečišťujících látek dokáže absorbovat a tím delší bude jeho životnost. Zvláště při nárazovém zatížení poskytuje velká hmotnost aktivního uhlí zvýšenou bezpečnost. S kapacitou 9 kg nabízí SEKA zdaleka největší aktivní uhlíkový filtr na trhu.

Podle znečišťujících látek, které je třeba odstranit ze vzduchu, jsou nabízeny aktivní uhlíkové filtry v různých kategoriích: A, B, E, K, AX nebo Hg.

Aktivní uhlíkové filtry

Zaručený výkon filtru podle potřeby

Aktivní uhlí je nejúčinnější prostředek proti nepříjemným zápachům, nebezpečným výparům a toxickým plynům v atmosféře.

Tyto uhlíkové filtry jsou obvykle vyrobeny z kokosových skořápek nebo černého uhlí. Aktivní uhlí se vyznačuje velkým povrchem, který dokáže vázat znečišťující látky. Naše filtry obvykle nabízejí povrch větší než 1 000 m² na gram.

Kombinace filtrů

Až 100 různých kombinací filtrů

Každá aplikace přináší jiné požadavky a každé pracovní prostředí vyžaduje specifickou kombinaci HEPA a aktivních uhlíkových filtrů. Proto SEKA nabízí modulární filtrační koncept.

Tento designový princip umožňuje snadnou kombinaci až tří různých filtrů. Tímto způsobem lze jakýkoli stavební stroj přesně přizpůsobit stávajícím podmínkám prostředí. To nevyžaduje žádné časově náročné úpravy a může být provedeno přímo na staveništi.

Životnost filtru

Vše závisí na aplikaci

Principiálně musí ochranná ventilace kabiny operátora poskytovat stejnou funkčnost jako plynová maska. To znamená, že musí zajišťovat kvalitu vzduchu bez složek, které by mohly představovat zdravotní riziko. Jak často je třeba filtry používané pro takové aplikace vyměňovat, závisí na různých parametrech.

Výměna filtrů

Inteligentní řešení se specifickými výhodami

Ochranné ventilační systémy od SEKA jsou navrženy tak, aby umožňovaly snadnou výměnu filtrů v co nejkratším čase. Řada vysoce vyvinutých designů umožňuje výměnu filtru bez mimořádné fyzické námahy a zaručuje, že prach absorbovaný filtrem nemůže proniknout do kabiny.

Máte zájem o konzultaci?
Napište nám!