Aktivní uhlíkové filtry

Kapacita aktivního uhlíkového filtru závisí nejen na jeho hmotnosti, ale také na impregnaci, zrnitosti, velikosti pórů a povrchu. Dalším důležitým faktorem je objem vzduchu procházejícího filtrem. Čím více vzduchu filtrem prochází, tím dříve se nasytí. Vznikající průnik znečišťujících látek nakonec umožní jejich průchod filtrem a dosáhnou čistého prostoru.

Know-how

Vždy ten správný typ filtru

Díky specifickým výrobním technologiím lze průměr pórů a povrch aktivního uhlí přesně přizpůsobit konkrétní aplikaci. Kvalita tvrdého uhlí je považována za třídu A, která odpovídá pouze určitým znečišťujícím látkám. Uhlí AX má mnohem menší průměr pórů a je tedy ideální pro látky, které se odpařují při teplotách pod 65 °C.

Pro dosažení širokého filtračního účinku účinného proti mnoha typům znečišťujících látek lze surové uhlí chemicky upravit (impregnovat).

Unikátní řešení

Externí ventilátor jako přidaný přínos

Ventilátor umístěný před aktivním uhlíkovým filtrem umožňuje znečišťujícím látkám proniknout hluboko do jeho pórů. SEKA nabízí ochranné ventilační systémy výhradně s ventilátory umístěnými vně filtru. Systémy založené na principu sání využívají pouze část aktivního uhlí, což snižuje jejich filtrační účinek a způsobuje tlakové ztráty uvnitř filtru. To urychluje nasycení aktivního uhlí vodní párou a snižuje jeho schopnost absorbovat znečišťující látky.

Proti síře a amoniaku

ABEK filtry nabízíme pouze pro prostředí s vysokým obsahem síry a amoniaku, což je vzácné. Pro vysoké koncentrace nebezpečných plynů obsahujících síru doporučujeme čisté E uhlíkové filtry. Naše aktivní uhlíkové filtry jsou v kazetách, což umožňuje efektivní kombinaci různých kvalit uhlí, například oddělené E a K filtry.